16-02-2017

Científics al Consell del DIPLOCAT

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) ha creat un Consell Consultiu format per 39 personalitats que s’encarregaran d’assessorar-ne i orientar-ne les actuacions.

Les persones integrants d’aquest nou Consell Consultiu del DIPLOCAT tenen un prestigi i una experiència reconeguts internacionalment i una gran capacitat de projecció cap a l’exterior en els camps de l’economia, la política, els afers internacionals, la cultura o en altres àmbits d’interès per a l’entitat. Les persones que en formen part ho fan per un període de quatre anys renovables i de manera desinteressada.

Hi destaca la presència de persones vinculades al món acadèmic i de la recerca, que aportaran el seu coneixement i punt de vista als debats internacionals:

Carles Boix: catedràtic de la Universitat de Princeton i titular de la càtedra Robert Garrett de política i afers públics.

Carme Colomina: investigadora associada del Centre d’Informació i Documentació Internacionals a Barcelona (CIDOB) i professora del Col·legi d’Europa.

Xavier Estivill: cap de la Unitat de Genòmica i Medicina Personalitzada de l’Hospital Universitari Dexeus – Grup Quirón Salud.

Esther Giménez-Salinas: directora de la càtedra de Justícia Social i Restaurativa Pere Tarrés-URL i rectora de la Universitat Ramon Llull entre el 2002 i el 2012.

Roderic Guigó: Coordinador del programa de Bioinformàtica i Genòmica del Centre de Regulació Genòmica.

Tomàs Marquès-Bonet: professor de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) a la Universitat Pompeu Fabra i vicedirector de l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF).

Josep Ramoneda: filòsof, director de l’Escola Europea d’Humanitats i director de l’Institut de Recherche et d’Innovation entre el 2009 i el 2014.

Xavier Sala i Martín: catedràtic de la Universitat de Colúmbia a Nova York i titular de la càtedra Grossman de desenvolupament econòmic.

Anna Veiga: directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMR[B]).

Andreu Mas-Colell: conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (2000-2003) i d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya (2010-2016), secretari general del Consell de Recerca Europeu entre el 2009 i el 2010.

Escriu el teu comentari