21-01-2014

Inauguració del nou edifici ICN2 a Bellaterra

L’ Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) ha inaugurat el passat dilluns dia 20 de Gener el nou edifici de la seva seu al campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’ICN2 és una fundació privada amb l’objectiu d’arribar a ser un centre de reconeixement internacional de recerca en nanociència i nanotecnologia. El patronat està format pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’ICN2 forma part de CERCA, la xarxa de Centres de Recerca posada en marxa per la Generalitat de Catalunya com a pilar fonamental de l’estratègia a llarg termini per a fomentar el desenvolupament d’una economia basada en el coneixement.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i president del Patronat de l’ICN2, Andreu Mas-Colell, la secretària d’Estat d’Investigación, Desarrollo e Innovación, Carmen Vela, el president del CSIC, Emilio Lora-Tamayo, el rector de la UAB, Ferran Sancho, el secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, el director general de Recerca de la Generalitat, Josep M. Martorell, el coordinador institucional del CSIC a Catalunya, Luís Calvo, i el director de l’ICN2, Pablo Ordejón, entre d’altres personalitats vinculades a la comunitat científica.

Les activitats de recerca de l’Institut es dirigeixen a comprendre els fenòmens físics fonamentals associats a les variables d’estat de la matèria i investigar noves propietats que s’obtenen a partir de la creació de nanoestructures a mida. Els investigadors del centre treballen també en nous mètodes de fabricació a nanoescala i en la caracterització i manipulació de nanoestructures, així com en el desenvolupament de nanodispositius i nanosensors per a la seva aplicació en camps diversos com la salut, l’alimentació, el medi ambient, l’energia i l’electrònica.

news_196

Jordi Fraxedas (ICN2 - CSIC)

Escriu el teu comentari