07-10-2013

En el sector agroalimentari català la inversió en R+D dóna fruits

Agromillora Iberia, S.L. és una empresa catalana amb seu a Subirats (Alt Penedès) que des del 1986 es dedica a la producció i comercialització de plantes de viver de gran qualitat genètica i sanitària. Actualment es considera el viver més gran del món. Comercialitza portainjerts, planta microinjectada per reduir el temps de desenvolupament i crea varietats especialment pensades per a una recol·lecció mecanitzada

Des del 1997 ha invertit continuadament en R+D, i per aquest fi ha establert a Monistrol d’Anoia un centre de recerca equipat amb les darreres innovacions tecnològiques en l’àmbit agroalimentari.

El 2012 va aconseguir unes vendes de 28 milions, amb creixements anuals del 15% en els últims dos exercicis, gràcies a l’expansió internacional i a la creació de cinc laboratoris de multiplicació (Espanya, EUA, Turquia, Brasil i Xile).

A les jornades ‘Reivindicant el potencial empresarial’ organitzades recentment pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, el seu President ha explicat que l’objectiu és incrementar la producció i deixar de dependre de subvencions, perquè “l’agricultura subvencionada no té futur”, però per a això és imprescindible canviar la mentalitat i la forma de fer actual.

Empreses com aquestes mostren el resultat immillorable i l’aplicabilitat de les inversions en R+D, així com la contínua validesa de la mentalitat per a la que sempre s’ha conegut a l’empresari català.  El sector agroalimentari no n’és cap excepció.

Elena Escubedo (Universitat de Barcelona)

Enllaços

Escriu el teu comentari