05-06-2014

Jornada castellera pel dret a decidir

El projecte “Catalans want to vote. Human towers for democracy” dels nostres companys d’Òmnium Cultural arriba al seu punt més àlgid el proper diumenge 8 de juny, en el que més de 5.000 persones alçaran castells humans de forma simultània en diverses capitals europees i en moltes altres poblacions per dir al món que els catalans volem decidir lliurement el nostre futur com a poble.
A les 12 del migdia (hora catalana), més de 70 colles castelleres desplegaran pancartes amb un lema democràtic, directe i clar: #CatalansWantToVote.
Els castells són part integrant de la nostra identitat cultural, transmesa de generació en generació, i segons la UNESCO declara, “proporcionen als membres de la nostra comunitat un sentit de continuïtat, cohesió social i solidaritat”. Amb aquest acte ple de simbolisme, els castells volen representar l’anhel del nostre poble en aquest moment històric: junts fem pinya, aprofitem la diversitat i cooperem per aconseguir, amb l’esforç de tots, un futur millor.
És el desig que ens uneix a tots i que ens dur a manifestar-nos i a fer palès el nostre sentir. Com? Com sempre, de manera tranquil•la i civilitzada. Amb seny. És la primera pedra, és l’assaig per a la V de votar, de voluntat i de victòria del proper 11 de setembre.
Si sou a Berlín, Brussel•les, Ginebra, Lisboa, Londres, París, Roma, Gant, Lausana, Lieja, Montréal, Santiago de Xile, Algemesí o a qualsevol indret a Catalunya, aneu-hi, col•laboreu, ajudeu a fer pinya.

Elena Escubedo (Universitat de Barcelona)

Enllaços

Escriu el teu comentari