13-10-2014

Partal, Vidal, Martorell i Esteller al cicle de conferències organitzat per Educació, Universitats i Recerca per la Independència

foto acte v partal

foto acte santi vidal

El cicle de conferències-col·loqui organitzat per les sectorials de Educació, Universitats i Recerca ha comptat avui amb la presència del jutge Santiago Vidal a la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB). Malauradament, el jutge Vidal no ha pogut fer la conferència tal i com estava previst, degut a que, en el precís moment de l’acte, el CGPJ estava reunit per tal de  decidir si el suspenia de les seves funcions com a jutge per haver participat en l’esborrany d’una constitució catalana. Ha estat el propi CGPJ qui ha avisat el jutge Vidal que no podia participar en la conferència programada, que havia de tractar de com hauria de ser jurídicament un futur estat català. Malgrat la prohibició, Santiago Vidal s’ha presentat a explicar per què no ha pogut fer la conferència i a comentar alguns aspectes relacionats amb l’expedient disciplinari obert contra ell. Així, ha comentat que independentment de la resolució, seguirà defensant les seves idees com ha fet fins ara, i que confia que entre tots es pugui acabar trencant aquest mur de la intolerància que no respecta la discrepància amb el pensament únic. El jutge ha estat ovacionat per l’audiència, com a mostra de suport. A continuació, han efectuat breus parlaments i han respost preguntes dels assistents la degana de la Facultat d’Economia i Empresa, Elisenda Paluzie, i David Miñana, professor de la Facultat de Farmàcia i coordinador de la sectorial d’Universitats.

El cicle, es va iniciar dijous amb una conferència de Vicent Partal, director de Vilaweb, que va conversar amb els assistents sobre l’escenari del moment de la independència i el procés que seguirà les mesos o anys següents fins assolir la plena normalitat. Aquest escenari es va dibuixar tenint en compte l’experiència de Vicent Partal en diversos processos de independència recents de països europeus als quals va assistir com a corresponsal.

Josep Maria Martorell i Manel Esteller clouran el cicle el poper dia 28 a les 6 de la tarda a la Facultat de Farmàcia de la UB amb la conferència “L’impuls de la recerca en un estat nou”, d’especial interès per als membres de la nostra sectorial. Ara més que mai, us hi esperem a tots.

 

 

Marta Alegret (Universitat de Barcelona)

Comentaris (1)

  1. Pingback: Enric I. Canela » Blog Archive » L’impuls de la recerca en un estat nou

Escriu el teu comentari