04-10-2014

Poema sobre l’11 de setembre

poema

 

El poema que us oferim va ser escrit per David Jou i Mirabent en ocasió de la darrera manifestació del 11S. David Jou, nascut a Sitges el 1953, és poeta i físic, una combinació poc habitual.

En la seva poesia ha explorat especialment les temàtiques científica, religiosa i mediterrània, i noves formes poètiques amb un fort component visual, inspirades en formes de la natura. El conjunt de la seva obra poètica ha estat aplegada en els volums L’èxtasi i el càlcul. Obra poètica I (2002), i L’huracà sobre els mapes. Obra poètica II (2004).

Pel que fa a la vessant científica, en David Jou és catedràtic de física de la matèria condensada a la Universitat Autònoma de Barcelona. La recerca científica és un altre dels centres de la seva activitat: ha publicat uns cent cinquanta articles de recerca en termodinàmica de processos irreversibles i mecànica estadística fora de l’equilibri, en revistes de difusió internacional, uns dos-cents articles de divulgació a La Vanguardia, cinc llibres de física, dos llibres de divulgació i tres llibres d’assaig.

Escriu el teu comentari