04-10-2014

Què en pensen a Harvard de la independència de Catalunya?

Us presentem un article que es va publicar el passat dia 27 de setembre al diari digital The Harvard Political Review, un dels diaris universitaris més importants d’Estats Units en temes de política i economia. El diari està escrit i publicat íntegrament per estudiants universitaris, i no representa cap ideologia o partit concret.

En l’article s’exposen sobre tot les raons de tipus econòmic que condueixen a la necessitat de Catalunya d’independitzar-se i que justifiquen la viabilitat d’un estat independent.

Aquí en podeu llegar un petit extracte, però us recomanem la lectura de l’article complert

“Si Catalunya constituís en un país sobirà, els seus 7,5 milions d’habitants el convertirien en el 99è país més poblat del món. El seu producte intern brut -$ 314 mil milions- el constituiria com a 34a economia més gran, amb un PIB superior als de Portugal, Hong Kong, i Egipte, per nomenar alguns. El seu PIB per càpita, 35.000 dòlars, és més gran que la de Corea del Sud, Israel i Itàlia. És per tant probable que a una Catalunya independent li aniria millor que a molts altres països en l’escenari econòmic mundial. Aquest sol fet, però, no és suficient per justificar la separació pura i simple. La pregunta rellevant és si la relació fiscal de la regió amb la resta d’Espanya és més un perjudici que un benefici.”

Marta Alegret (Universitat de Barcelona)

Enllaços

Escriu el teu comentari