02-10-2013

Barcelona és una ciutat de grans congressos científics

En els darrers temps Barcelona s’ha convertit, encara més, en un destí atractiu per a organitzar-hi congressos. És la cinquena ciutat del món on més congressos internacionals es celebren segons la classificació de la ICCA (l’Associació Internacional de Congressos i Convencions). Gairebé la meitat van ser congressos mèdics o científics. Alguns exemples recents són el congrés de l’European Association for the Study of Diabetes (EASD), que la setmana passada va portar uns 20.000 diabetòlegs a Barcelona, o el de l’European Respiratory Society, que va omplir la ciutat de pneumòlegs a principis de mes.

La llista no s’atura, el Congrés Mundial de la vacuna de la SIDA començarà el 7 d’octubre amb més de 1.000 especialistes. Cadascun d’aquests congressos representa prestigi internacional, l’arribada de visitants a la ciutat i l’oportunitat per als grups de recerca catalans d’establir relacions amb els congressistes. És una manera més de projectar al món una imatge seriosa i fiable de Catalunya. Cal doncs seguir treballant en aquesta línia procurant que els grans congressos tinguin una bona rebuda a la ciutat.

L’elevat nombre de congressos és possible, en part, gràcies als nombrosos atractius de la ciutat. Tot i això, bona part del mèrit resideix en el lideratge científic dels grups de recerca catalans en un ampli ventall de disciplines. Catalunya és forta en molts camps de la recerca i la innovació, i per això atrau l’atenció de tantes organitzacions internacionals que hi celebren els seus congressos, amb la participació d’especialistes locals.

Àlex Argemí (IDIBAPS)

Enllaços

Escriu el teu comentari