03-11-2013

La Marató de TV3 2013: La solidaritat no degenera

El dijous 31 d’octubre es va donar el tret de sortida de la campanya de sensibilització i difusió social sobre les malalties neurodegeneratives que precedeix la Marató 2013. Sota l’eslògan “La solidaritat no degenera” aquesta festa de la solidaritat treballarà per sensibilitzar la societat i captar recursos per combatre un tipus de malalties que afectarà a la meitat de la població més gran de 80 anys.

En els seus 21 anys d’història, La Marató de TV3 ha tret el millor de la nostra societat catalana. En total s’han recaptat 119 M d’€ que han suposat un impuls important per la recerca feta a Catalunya. La implicació de la ciutadania ha crescut any rere any, tant pel que fa a la solidaritat a través de donacions com amb activitats i accions de difusió desinteressades i festives. En l’última edició, entitats i associacions d’arreu del país van organitzar 2.200 actes de manera espontània, una xifra que multiplica per 4 els actes que es van fer l’any 2004.

Les malalties neurodegeneratives són greus i cròniques, molt invalidants i tenen un fort impacte en l’entorn familiar del pacient i en la societat. Segons es va explicar durant la presentació de la nova Marató, no totes aquestes patologies afecten gent d’edat avançada. L’Alzheimer i el Parkinson estan molt relacionats amb l’envelliment, mentre que l’esclerosi múltiple, l’esclerosi lateral amiotròfica i les atròfies musculars afecten gent jove i aquestes últimes, sobretot als infants.

Marató 2013Mrató TV3 logol

Àlex Argemí (IDIBAPS)

Enllaços

Escriu el teu comentari