11-09-2013

6 grups de recerca catalans obtenen Starting Grants del Consell Europeu de Recerca

El Consell Europeu de Recerca ha seleccionat 287 científics en la seva sisena convocatòria de projectes “Starting Grants”. Les starting grants donen suport a investigadors joves que estan en condicions d’establir un equip de recerca propi i començar a fer recerca de forma independent a Europa. En la convocatòria 2013,  6 d’aquestes beques són per grups de recerca catalans. Si tenim en compte el nombre de beques concedides per milió d’habitants, Catalunya estaria en la novena posició de 19 països, mentre que Espanya sense Catalunya (8 beques) està en la 16ena posició. Les beques tenen un valor de fins a 2 milions € cadascuna, i cobreixen temes molt diversos en les àrees de Ciències físiques i enginyeria, Ciències de la vida i Ciències socials i Humanitats.

strarting-grants

Nº de starting grants concedides per milió d’habitants en els diferents països europeus. Font: elaboració pròpia a partir de dades del European Research Council i dades de població publicades a Eurostat.

Clau: Àustria AT; Bèlgica BE; Catalunya CAT; Suïssa CH; Xipre CY; Alemanya DE; Espanya ES; Espanya (exceptuant Catalunya) ES-CAT; Finlàndia FI; França FR; Croàcia HR; Hongria HU; Irlanda IE; Itàlia IT; Països Baixos NL; Noruega NO; Polònia PL; Portugal PT; Suècia SE; Turquia TR; Regne Unit UK.

Font: Elaboració pròpia a partir de dades de l’European research Council i dades de població obtingudes d’Eurostat.

Marta Alegret (Universitat de Barcelona)

Enllaços

Escriu el teu comentari