12-12-2013

Ja tenim data i pregunta: lluitem pel #SíiSí

BbTsOJtIQAAsUdDEl president de la Generalitat, Artur Mas, junt amb dirigents de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, ha anunciat avui la pregunta i la data del referèndum, des del palau de la Generalitat. La pregunta de la consulta serà “Vol que Catalunya esdevingui un Estat?” I, en cas afirmatiu: “Vol que aquest  Estat sigui independent?”. La data proposada és el 9 de novembre del 2014.

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha dit que el Comitè Permanent  de l’entitat ha valorat “positivament” la pregunta i la data de la consulta, especialment perquè pregunta explícitament per la independència i se celebra el 2014, fets que l’ANC considerava “irrenunciables”. Forcadell ha destacat també que “les forces polítiques hagin arribat a un acord, i que s’hagi produït abans d’exhaurir el termini fixat”. Forcadell ha destacat que el 9 de novembre del 2014 serà el 25è aniversari de la caiguda del Mur de Berlin, i ha dit que aquesta data serà “el símbol de la nostra llibertat”. Finalment, ha destacat que l’Assemblea sempre treballa pel sí, positivament, i que a partir d’ara ho farà pel “sí i el sí”.

Nosaltres, des de la Sectorial de Recerca per la Independència, també farem tot el possible perquè el referèndum es pugui celebrar i perquè guanyi el Sí i Sí. Tenim gairebé un any per endavant per convèncer amb arguments reals, basats en dades reals, als companys dels nostres centres de recerca, i a totes aquelles persones a les que puguem arribar mitjançant les xerrades que tenim previst realitzar per a un públic més ampli. Serà també molt important la campanya Signa un Vot, ja que cada nou vot ens dóna més força per presentar la causa del dret d’autodeterminació de Catalunya a la comunitat internacional.

Escriu el teu comentari