04-12-2013

Resum de la reunió del dia 2 de desembre

El dia 2 de desembre va tenir lloc la reunió general de la sectorial Recerca per la Independència als nous locals de l’Assemblea Nacional Catalana al carrer de Marina de Barcelona, amb l’assistència d’unes 40 persones.

Reunió de la Sectorial RxI del dia 2 de desembre

Reunió de la Sectorial RxI del dia 2 de desembre

En primer lloc, el Sr. Josep Colomer, Coordinador de la Comissió d’Assemblees Sectorials i Formació de l’ANC va presentar el Pla d’Actuació 2013-14. Aquest pla se centra en cinc eixos, que són:

1.- Un sol Poble: Ampliar la majoria social favorable a la constitució de l’Estat Propi.

2.- El País que volem: Impulsar la celebració d’un Congrés popular per l’Estat Propi que serveixi per debatre el país que volem i consolidar l’argumentari per a l’Estat Propi.

3.- Signa un Vot per la Independència: Recollida d’instàncies a partir de l’exercici del dret de petició.

4.- De la Desobediència a la Sobirania: Articular accions de desobediència civil i de construcció de les estructures del nou estat.

5.- Catalunya al Món: Fer més visible internacionalment la lluita de Catalunya per exercir el seu dret a decidir.

La nostra sectorial pot contribuir en diversos punts, com ara la campanya de Signa un Vot, però molt especialment, degut als contactes internacionals propis de la comunitat científica, al projecte de Catalunya al món.

Seguidament, la coordinadora de la sectorial, Conxita Àvila, va presentar la pàgina web i  el blog, i va resumir les activitats realitzades per la sectorial des de l’anterior reunió del mes de juny. Va destacar la participació de la sectorial a la Via Catalana, amb samarretes disseny original de la Montse Coll i Lladó. També es va fer referència al concurs de logo de la sectorial, al qual es van presentar 26 propostes, de les que en va resultar guanyadora la de Toni Lara i Pérez. A tots dos se’ls va lliurar un obsequi en el decurs de la reunió.

Per altra banda, es van presentar els diferents projectes de la sectorial de cara als propers mesos

. El més immediat és la difusió, la propera setmana, d’una enquesta que té com a objectiu principal de conèixer els dubtes o pors que genera la independència en el col·lectiu de persones que treballem en el món de la recerca.

. També es demana la col·laboració aportant notícies o temes de debat per al blog, que ha de servir no només com a eina de comunicació, sinó també de reflexió i contrast d’opinions per a temes que preocupin o interessin al nostre col·lectiu.

. Un altre projecte destacat és la participació de la nostra sectorial en la campanya “Signa un vot”. En els propers dies s’articularà el mecanisme per poder nomenar apoderats i s’elaborarà un pla d’actuació per la recollida de firmes en els diferents centres de recerca catalans.

. També es vol organitzar xerrades a dos nivells: per una banda, dirigides a persones que treballen en centres d’investigació, per tal d’exposar dades que donin arguments contundents per al sí a la independència; en segon lloc, es pretén fer xerrades de caire més divulgatiu en escoles, biblioteques o centres cívics, per fer arribar també el missatge a les persones no vinculades directament amb l’activitat de recerca.

. Finalment, tenim el projecte de preparar un vídeo curt amb la participació de científics de relleu internacional per ajudar a fer arribar el missatge de la situació actual i potencial de futur de la recerca catalana a tots els membres del col·lectiu.

Al final de la reunió es va encetar un torn de precs i preguntes durant el qual, entre altres temes, es va debatre la possibilitat d’interaccionar i donar suport a la Sectorial d’Universitats.

Hi ha, per tant, molts projectes i activitats, però per dur-les a terme CALEN VOLUNTARIS. Tots podem aportar-hi alguna cosa, els propers mesos seran decisius, per això us animem a que contacteu amb nosaltres a l’adreça recerca@assemblea.cat, indicant-nos en quina d’aquestes activitats (blog, signa un vot,  xerrades o vídeo) us agradaria col·laborar. També, si voleu, podeu proposar noves iniciatives i projectes que ens ajudin a tirar endavant el nostre projecte.

 

Marta Alegret (Universitat de Barcelona)

Escriu el teu comentari