14-07-2014

Resum de l’assemblea general de Recerca per la Independència (10-7-14)

El dia 10 de juliol va tenir lloc a la seu de l’ANC de Barcelona l’Assemblea General d’adherits i simpatitzants de la Sectorial de Recerca per la Independència.

En l’assemblea es va fer un repàs dels principals projectes en marxa:

-          L’enquesta que es va realitzar sobre com veien els investigadors catalans el procés d’independència ja ha estat analitzada, els resultats han estat publicatsen aquest mateix blog   http://www.recercaxindependencia.cat/noticies/sectorial-recerca/enquesta-sobre-recerca-i-independencia-1046/ També se n’ha fet una nota de premsa que s’ha enviat al diari ARA per si és possible publicar-la.

-          S’està preparant un powerpoint per fer xerrades adreçades a personal implicat en la recerca, on es destaca la fortalesa de la recerca actual a Catalunya i les possibilitats de desenvolupar-la encara a un nivell superior quan assolim la independència. En l’assemblea es va mostrar un esborrany de la presentació.

-          Hi ha una altra presentació en powerpoint més curta, que ja està enllestida i es preveu difondre properament. Podria ser útil per xerrades per a un públic menys especialitzat.

-          S’està enllestint un vídeo de curta durada on 5 personalitats rellevants en recerca i innovació (Eudald Carbonell, Alícia Casals, Manel Esteller,  Josep M. Llovet i Jaume Bertanpetit) expliquen com veuen la situació de la recerca a Catalunya i com estem a punt perque la independència ens ajudi a millorar-la encara més. El vídeo, del qual en vam poder veure el pre-muntatge, ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Sectorial d’Audiovisuals i formarà part de la campanya “Estem preparats”

-          La sectorial finalment ha pogut participar formalment en la campanya “Signa un vot”, s’han format apoderats i s’ha constituït la Junta Peticional Sectorial. En els darrers mesos de maig i juny s’han fet recollides de signatures en diferents ubicacions de la Universitat de Barcelona (Facultats d’Economia i Empresa, Química i Física, Filosofia i Geografia i Història, Campus Mundet), Universitat Pompeu Fabra,  Universitat Autònoma de Barcelona, Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. En total s’han recollit unes 500 instàncies.

-          Es va fer una crida als adherits perquè participin enviant notícies i altres aportacions per al blog, i participin en el projecte El país que volem.

L’Assemblea va comptar amb la participació de membres d’altres sectorials, la d’Universitats i la de Docents, amb les quals compartim diversos projectes. Entre altres, es va exposar el projecte del IV Congrés Universitari Català (http://www.ivcuc.cat), es va parlar de la possibilitat de fer xerrades-debat compartides sobre els possibles models  d’Universitat, i sobre el  projecte El país que volem.

Finalment, es va dur a terme la renovació de la Junta: la coordinadora, Conxita Àvila, deixa el càrrec i assumeix aquesta funció en Jordi Font. Continua com a secretari Joan Calafell i com a vocals Conxita Àvila, Jordi Fraxedas, Joan Bagaria, als quals s’hi sumen Xavier Turon, Enric Melé, Núria Sala i Marta Alegret.

Marta Alegret (Universitat de Barcelona)

Escriu el teu comentari